Snackbar De Pieper viert Dag van Ambachtelijk IJs

Snackbar De Pieper viert Dag van Ambachtelijk IJs

Op zaterdag 24 maart a.s. is het in heel Europa de Dag van het Ambachtelijk IJs. Om deze dag te vieren krijgt iedere klant bij Snackbar De Pieper de gehele dag het tweede bolletje ambachtelijk ijs gratis.

Snackbar De Pieper opende onlangs samen met Bistrobar Bij Hen haar deuren in recreatiegebied Zegersloot. Bij De Pieper zijn van 12.00 tot 20.00 uur snacks en menu's te verkrijgen of af te halen. Daarnaast heeft De Pieper een bijzonder assortiment ambachtelijk ijs, zoals mango-ijs dat is gemaakt van echte gepureerde mango. Ook heeft de snackbar dark chocolat sorbetijs zonder melk, waardoor het geschikt is voor mensen met een lactose-allergie.

Dag van het Ambachtelijk IJs 
De Dag van het Ambachtelijk IJs wordt sinds 2012 gevierd en is door het Europees Parlement aangenomen om 'de belangrijke continentale industrie te stimuleren en veilig te houden'. Het gaat tijdens deze dag om 'dat heerlijke Italiaanse, Franse, Duitse of Spaanse ambachtelijke schepijs, die zomerse lekkernij die zo universeel is, maar ook zo lokaal smaakt'. Ook in Nederland gebruiken ijssalons deze dag steeds vaker om het ambachtelijke product in het zonnetje te zetten.