Het gaat hard Bij Hen

Het gaat hard Bij Hen

De mannen laten zich door de barre weersomstandigheden niet van de wijs brengen. Met volle energie wordt er met een klein legertje vaklieden gewerkt aan de totstandkoming van het restaurant. Volledig in hout opgetrokken verschijnen de uiteindelijke contouren van Bij Hen razendsnel in beeld en wordt het inmiddels duidelijk wat Vivienne en Xavier voor ogen hebben met hun nieuwe locatie.

Er is nog oneindig veel te doen om dadelijk de eerste prachtig gegrilde kippetjes te serveren. De speciaal uit Frankrijk geïmporteerde grill ziet er fantastisch uit in zwart emaille en messing en kan met gemak straks een vol restaurant van biologische hoentjes voorzien. Die hoentjes zijn door de gasten met heerlijke toppings, sauzen, verse groenten en bijvoorbeeld frieten te bestellen.

Samen met een goed voorgerechtje en als dessert ambachtelijk gedraaid ijs wordt het een feestje om Bij Hen te zijn!

Ik hoop binnenkort verslag te kunnen doen over wanneer dit feestje begint. Tot die tijd ben ik hard bezig mooie gerechten te bedenken. De huisgemaakte appelmoes maken we in ieder geval van lokale appeltjes uit het groene Hart. Wil je hem thuis alvast eens maken? Gebruik dan dit recept:

Recept Appelmoes 'Bij Hen'
- 1 kg goudrenetten
- 150 gram kristalsuiker
- 2 steranijsjes
- 2 kaneelstokjes
- 2 laurierblaadjes
- scheutje appelsap

Bereiding: Verwarm een scheutje appelsap en trek hierin (als thee) de kaneel, steranijs en laurierblaadjes. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd dobbelsteen grote blokjes. Voeg dit aan de gekruide appelsap toe en laat zachtjes pruttelen op een klein vuurtje met de deksel op de pan. Als de appelblokjes tussen vast en vloeibaar zijn, de suiker toevoegen en de appelmoes in weckpotten doen.

Eet smakelijk!

Peter Batelaan