Iedereen houdt van kip

Iedereen houdt van kip

Peter Batelaan is eigenaar en chef-kok van restaurant Mangerie de Zeeger. Als ervaren horecaondernemer helpt hij bij de culinaire inrichting van Bij Hen. Hoe dat gaat? Hij vertelt erover in zijn blogs!

Vereerd was ik toen ik werd gevraagd om het concept Bij Hen te helpen opstarten. Voor het einde van het jaar hopen we het beste kiprestaurant van het Groene Hart te realiseren. In Alphen aan den Rijn, op de plek van het voormalige Amigo.

'We' zijn in de eerste plaats Vivienne Winkelaar en Xavier Duijn. Zij heeft al de leukste pannenkoekenboerderij (De Schaapskooi), hij is de baas van een transportbedrijf (Wed. J de Bruyn en Zonen). En samen zijn ze een daadkrachtig stel dat binnenkort een prachtig restaurant opent. Ik probeer Vivienne en Xavier met mijn ervaringen als kok en ondernemer vanaf de zijlijn te adviseren.

Iedereen houdt van kip! Er zijn talloze succesformules van kiprestaurants waar je in Nederland terecht kunt, maar in het culinaire spectrum van Alphen aan den Rijn en omstreken is een mals kippetje ver te zoeken. Bij Hen is hier dus een welkome invulling in het drukke speelveld van horeca Alphen.

Een laagdrempelig familierestaurant waar je van koffietijd tot en met diner terecht kunt voor een (h)eerlijke maaltijd, vers bereid en gemaakt van eerlijke, lokale producten. Dat waren voor mij de redenen om mee te werken aan dit nieuwe concept. Tot aan de opening van Bij Hen schrijf ik blogs over de voortgang, maar deel ik bijvoorbeeld ook lekkere Bij Hen-recepten of culinaire tips. Wij hebben er in ieder geval super veel zin in en verheugen ons erop jou als gast te mogen ontvangen.

Tot ziens bij hun... eh, Bij Hen!