Eerste paal familierestaurant 'Bij Hen' de grond in

Eerste paal familierestaurant 'Bij Hen' de grond in

Op de plek van voormalig paviljoen Amigo wordt vrijdag 9 juni de eerste paal in de grond geslagen van het nieuw te bouwen familierestaurant Bij Hen. Willem Roggeveen, oud-eigenaar van Amigo, geeft om 16.00 uur de eerste klap. Medio september is de bouw van Bij Hen gereed.

Per 1 februari is Amigo overgenomen door Vivienne Winkelaar, eigenaresse van Pannenkoekenboerderij De Schaapskooi, en haar man Xavier Duijn. De afgelopen maanden zijn zij druk bezig geweest met de bouwplannen en de benodigde vergunningen. Vivienne is blij dat de eerste paal de grond in gaat: "Gaaf dat we nu echt kunnen gaan bouwen en onze mooie plannen gerealiseerd gaan worden!"

Biologisch
Medio september zullen de deuren van het nieuwe familierestaurant tegenover de kinderboerderij in recreatiegebied Zegersloot open gaan. Xavier vertelt: "De specialiteit van 'Bij Hen' wordt de biologische kip van Tante Door. Tante Door kip is 100% Hollands en volledig antibioticavrij. De kippen groeien op in een ruime stal met veel frisse lucht en een natuurlijk dag- en nachtritme. Door goede voeding, minimaal transport en verwerking met zo min mogelijk water, is Tante Door kip heerlijk mals met een stevige bite."

De 'kip van het spit' is straks te verkrijgen in diverse varianten. De kip wordt geserveerd met heerlijke bijgerechten zoals biologische friet en huisgemaakte appelmoes. "Je kunt 'Bij Hen' ook terecht voor andere gerechten, goede koffie of een borrel en natuurlijk de lunch. Op de lunchkaart zullen naast kipgerechten ook broodjes, salades en soep op de menukaart staan."

Friet, ijs en midgetgolf
De snackbar en de ijssalon, alsmede de inmiddels al opgeknapte midgetgolfbaan, blijven deel uitmaken van het nieuwe concept. "De afgelopen maanden hebben we al veel enthousiaste midgetgolfers mogen ontvangen op de vernieuwde baan. Oh, en de heerlijke Tante Door kip is straks ook af te halen in de snackbar!"