Bistrobar Bij Hen opent deuren donderdag 18 januari

Bistrobar Bij Hen opent deuren donderdag 18 januari

In het recreatiegebied Zegersloot -naast pannenkoekenboerderij De Schaapskooi- is de afgelopen maanden hard gebouwd aan een nieuw horecaconcept voor Alphen: bistrobar Bij Hen. Vivienne en Xavier Duijn zijn bijna klaar voor de opening: donderdag 18 januari is het zover.

Sinds februari 2017 zijn Vivienne en Xavier al druk bezig. Eerst slopen en de benodigde vergunningen regelen, daarna bouwen. Vivienne vertelt opgelucht: "Het was een drukke periode voor ons met de bouw van Bij Hen. Door wat tegenslagen gaan we iets later open dan gepland. Maar het is echt prachtig geworden! We kunnen niet wachten om Bij Hen volgende week te laten zien aan de eerste gasten." 

Proefdraaien
De laatste dagen voor de opening worden gebruikt om proef te draaien. Hiervoor zette Bij Hen een ludieke Facebookactie op. Zes verschillende soorten 'tafels' werden gezocht als proefkonijnen. Deze stellen, gezinnen of vriendengroepen komen gratis een avond eten, in ruil voor hun eerlijke feedback. Vivienne benadrukt dat dit echt heel belangrijk is bij het openen van een nieuwe horecazaak. "Deze week gebruiken we om zaken te finetunen, de logistiek te testen, medewerkers goed in te werken en vooral om feedback te krijgen van onze 'proefkonijnen'. Zo zetten we de puntjes op de i voor de opening a.s donderdag!" 

Bistrobar met kip in de hoofdrol
Bistrobar Bij Hen is een familieconcept voor de hele dag, met kip in de hoofdrol. Maar zeker ook met een culinaire twist. De ervaren chef Jeffrey Klever staat hiervoor garant. Vivienne benadrukt dat je Bij Hen veel meer op de kaart treft dan alleen de kippetjes van 't spit in een aantal varianten. "We hebben verrassende voorgerechten op de kaart staan, denk aan een Burrata salade of een tarte tatin. Als hoofdgerecht kun je kiezen voor onze heerlijke kip, maar ook voor een Rib Roast of een lekkerbekje. We besteden extra aandacht aan de bijgerechten, want waar krijg je nou nog verse groenten geserveerd? Nou, Bij Hen! En voor de kinderen hebben we natuurlijk een speciale kidskaart." 

Bij Hen voor thuis
Uniek bij Bistrobar Bij Hen is dat een aantal unieke producten die in de zaak gebruikt worden, ook gekocht kunnen worden. Dit geldt allereerst voor de kip. Deze is af te halen bij Snackbar De Pieper, die in hetzelfde pand te vinden is en een aantal dagen later opent dan het restaurant. Maar ook de olijfolie of de thee van Simon Lévelt, is te koop in de zaak. "Leuk voor thuis om of cadeau te geven!"

Friet, ijs en midgetgolf
De snackbar en de ijssalon, alsmede de gerenoveerde midgetgolfbaan, blijven deel uitmaken van het nieuwe concept. "De afgelopen maanden hebben we al veel enthousiaste midgetgolfers mogen ontvangen op de vernieuwde baan."  

Hou de Facebookpagina www.facebook.com/restaurantbijhen in de gaten voor updates.